Thursday, February 3, 2011

5 sinnen på en gång...

Det blev till att bege sig ut ur kokongen en stund idag för lite frisk luft och rörelse, med tillförsikt kan man nog säga att det börjar bli mycket bättre nu, till och med lite bättre ork glimtade till... På måndag så siktar jag på att äntligen kunna jobba igen!!! :D Ok nog om sjukbladder som är trist!
I alla fall så blev det en liten tur ner på stan för att ta en latte och vara i omvärlden en stund. Som sällskap medföljde en bok & lite musik. Läser just nu The Unquiet av John Connolly. Connolly har skrivit ett antal böcker om sin huvudkaraktär Charlie Parker, vilka starkt kan rekommenderas. Jag har läst någon annan av honom utan Parker och den höll inte riktigt samma klass så det är inget jag rekommenderar till en början iaf. Parker är en f.d polis som numera arbetar som privatdeckare. Föregående mening får dig kanske att gäspa och tro att detta är ännu en serie böcker i mängden på samma tema...? Näppeligen! Nu har jag ju förstås inte läst alla böcker i Crime-genren men i alla fall ett par stycken har det blivit och när jag stötte på Connolly och hans Parker så kändes det som något lite nytt. Man kan säga att det finns vissa övernaturliga inslag hos en del av fulingarna i böckerna vilket gör dem extra creepy... Det är dock inget som blir direkt fjantigt. Det blir emellanåt ganska magstarka scener och kusliga stämmningar i böckerna så det är inget jättebra lästips till den som känner att det är trevligt att sova med en lampa tänd... Parker tampas förstås också med en hel del egna hjärnspöken. Till sin hjälp har han stundom en av dom mest udda duos jag stött på, Angel & Louis. Angel tämligen småväxt, slarver med en diger karriär som inbrottstjuv. Louis, storväxt, pedant, klädsnobb & yrkesmördare. Angel & Louis är gay och bor tillsammans i ett emellanåt stormigt förhållande, haha riktigt underhållande och oväntad duo.
Om du blir sugen på att läsa rekommenderas Starkt att börja från början i serien, böckerna är tämligen fristående men det är mycket som hänger ihop så det blir en helt annan känsla och inlevelse att läsa dem i följd.

I bakrunden körde jag lite Spotify i mobilen, det är helt lysande, nu pratar vi kärlek i teknikträsket (och kanske det mest prisvärda man kan få för 99:-/mån i dag???)! Blev bland annat en liten nostalgitrip med Tradically Hip's - Scared, låter riktigt trevligt i lurar :)

Så där har vi dem, alla 5 sinnen på en och samma gång. Är det vad som ger en känsla av atmosfär tro...? ;)


No comments:

Post a Comment